Trends

Thumbs up in the air

By 17 december 2016 No Comments

Een snoepjesbar, spiegelkamer en een ijsjesbar, je vind het allemaal in het Europese hoofdkantoor van Facebook. De revolutionaire werksfeer weerspiegelt perfect het succes van Facebook. Ze zijn anders dan de rest. They have got it all en Facebook is zonder twijfel het grootste social mediaplatform van vandaag.

Waar social mediaexperts een tijd geleden nog een daling zagen in het aantal gebruikers van Facebook, staat het platform nu weer trots bovenaan het lijstje van meest gebruikte social mediaplatforms. Want wist je dat Facebook uit meer bestaat dan alleen het bedrijf achter het herkenbare duimpje? Ook WhatsApp en Instagram worden beheerd door de social mediagoeroes bij Facebook. Toen Facebook ruim tien jaar geleden opgericht werd, was een revolutionaire manier van communiceren geboren. Op de dag van vandaag hebben Facebook, WhatsApp en Instagram samen meer dan twee miljard gebruikers en zijn social media een vast onderdeel geworden van ons dagelijks leven.

aquila-drone-flying-illustration
Aquila, Facebooks onbemande vliegtuig dat internet wereldwijd mogelijk gaat maken.

Hoogvlieger

Het succes van dit sociale medium is ongetwijfeld te danken aan onze groeiende behoefte aan persoonlijke communicatie. We willen onze individuele stem door laten klinken in de zang van de massa. Hier speelt Facebook heel goed op in. Met hun laatste project gaan ze zelfs internet brengen naar plekken waar je voorheen kon fluiten naar een WiFi-verbinding. Maak kennis met Aquila, een onbemand vliegtuig dat internet overal mogelijk gaat maken, zelfs op de meest afgelegen plekken op de wereld. Het vliegt puur op zonne-energie en zal uiteindelijk het record breken van de langste vlucht met een onbemand vliegtuig. Het uiteindelijke doel is om het luchtruim te vullen met Aquila’s en dus WiFi, zodat je waar je ook bent, jouw individuele stem de wereld in kan sturen. Wederom, revolutionair.

Door: Lynn de Groot

Author AIDA Communicatie

More posts by AIDA Communicatie

Leave a Reply