Naast dat COMNOW er is om leuke activiteiten voor alle communicatiestudenten te organiseren, voorzienen we jou ook van de nodige informatie over onze mooie studie. Wij hebben korte lijntjes met verschillende docenten, waardoor we snel schakelen en jou van informatie kunnen voorzien. Ben je benieuwd welke praktische tips we je kunnen geven of wil je weten hoe ieder jaar van de studie eruitziet? Je leest het op deze pagina

Praktische informatie

Klik op de titels om de onderwerpen uit te klappen.

Op de eerste verdieping van het X-gebouw vind je het Servicepunt X. Dit is het centrale informatiepunt voor alle BMR-studenten. Heb je vragen over tentamens, klassenlijsten of docenten of kan je een lokaal niet vinden? Dan kun je bij Servicepunt X terecht. Bovendien vind je hier alle gevonden voorwerpen van het X-gebouw. Dus als je bijvoorbeeld een keer je waterfles bent vergeten in een lokaal, loop hier zeker even langs.

Het Servicepunt X is te bereiken via 088-4099003 en servicepuntx@windesheim.nl

Op het algemene intranet vind je (bijna) alle informatie en updates die je voor je studie nodig hebt, zoals je rooster, het tentamenrooster en je cijferlijst. Bovendien vind je op het WIP een aparte pagina genaamd ‘Mijn Studie’. Op deze pagina staat allerlei studie-specifieke informatie van de opleiding. Denk bijvoorbeeld aan je klassenlijst, vacatures voor stages en informatie over minoren.

Tijdens de opleiding zal je een aantal keer in aanraking komen met grafische programma’s zoals Adobe Photoshop. Natuurlijk kun je op de computers van Windesheim gratis gebruik maken van deze software, maar als je liever via je eigen laptop aan je grafische producten wil werken, moet je zeker even Surfspot.nl checken!

Via deze site kun je met je studentenaccount namelijk met korting verschillende soorten software en hardware aanschaffen of upgraden.

Bekijk de website van Surfspot

Het verloop van de studie

Klik op de titels om de onderwerpen uit te klappen.

In het eerste jaar maak je echt kennis met het communicatievak. Je krijgt vakken waarmee je de basis legt voor de rest van je studie. Denk hierbij aan vakken zoals: inleiding in communicatie, marketingcommunicatie en schrijven. Daarnaast ga je ook de creatieve kant op met vakken als beeldtaal en grafische vormgeving. Samen met je projectgroep zet je bovendien van a tot z een complete campagne op waarbij je zowel stil moet staan bij het doel en de strategie als het vervaardigen van (audio)visuele middelen!

Al met al is dit een zeer leerzaam en intensief jaar waar je de rest van je studie nog de vruchten van plukt!

Vanaf het tweede jaar kom je in de zogenoemde ‘hoofdfase’ terecht. Tijdens het eerste semester van het tweede jaar (M3), ga je met een projectgroep aan de slag voor echte opdrachtgevers! Dit is de perfecte kans om je gespreks- en adviesvaardigheden flink te ontwikkelen.

Na M3 gaan veel studenten hun eigen kant op. Je kunt op stage gaan, een minor volgen of aan de slag gaan voor het communicatiebureau COMNOW van Windesheim. Je stage en je minor zijn perfecte mogelijkheden om te ontdekken welke richting jij op wil gaan met de studie. Hierbij kun je jezelf op persoonlijk als professioneel vlak gigantisch ontwikkelen.

Het leer- en werkbedrijf COMNOW is hét communicatiebureau van onze opleiding. Tijdens M5 ga je, net zoals in M3, aan de slag met opdrachten van echte opdrachtgevers. Je werkt met je groep samen voor ongeveer zeven tot acht opdrachtgevers tegelijk. Plannen en stressbestendigheid zijn dan ook een aantal dingen die je hierbij leert ;).

Na drie leuke en leerzame jaren ben je aangekomen in het vierde jaar van de opleiding. Dit jaar staat in het teken van één ding: afstuderen!

Je laat zien wat je de afgelopen jaren hebt geleerd door bij een organisatie aan de slag te gaan met een communicatievraagstuk waar jij het antwoord op wil weten. Hierbij staan jouw eigen specialisatiewensen en interesses centraal.

Je kunt tijdens het afstuderen uit twee profielen kiezen:
Communicatiebeleid en -strategie: bij dit profiel gebruik je jouw onderzoek om een communicatiebeleid voor een organisatie op te stellen;
Creatie en communicatie: je bedenkt en onderzoekt communicatiemiddelen en concepten en voert deze vervolgens ook echt uit.

Het afstuderen doe je zoveel mogelijk zelfstandig, maar je staat er uiteraard niet alleen voor. Je krijgt een begeleidend docent en een praktijkbegeleider bij de organisatie waar je afstudeert. Daarnaast kun je natuurlijk altijd bij ons terecht voor vragen, gezelligheid of om gewoon even stoom af te blazen!

Contact

 

Hogeschool Windesheim

Ruimte X0.27

Campus 2-6

8000 GB Zwolle