Carrière

De sollicitatietips van Marleen Ruissen

By 3 februari 2017 No Comments

Herken jij dit ook? Het moment dat je aan het einde van je studie staat en je tegen het probleem aanloopt dat bedrijven nou niet bepaald staan te springen om een afstudeerder. Daarnaast realiseer je je dat je straks de banenmarkt opgaat. Waar wil je aan de slag en welke bedrijven zitten te wachten op een student zonder jaren ervaring? Ik vroeg het Marleen Ruissen.

Hi!
Ik ben Marleen (23) en woon in Zwolle. In juni 2015 heb ik mijn bachelor Communicatie behaald op hogeschool Windesheim. Tijdens mijn opleiding heb ik de minor AIDA Communicatie en online communicatie gevolgd. Met mijn afstudeerstage lag de focus op contentmarketing. Ik kwam er al snel achter dat ik alles wilde weten over online trends. Na het afstuderen heb ik direct veel sollicitatiebrieven geschreven, maar helaas werd ik niet uitgenodigd voor een gesprek. “We zoeken iemand met minimaal drie jaar ervaring”, “Jouw profiel past niet in ons plaatje”, je kent het wel…

Toen ik het niet verwachtte, en lekker op vakantie was op Ibiza, kreeg ik ineens een positieve reactie binnen via mijn netwerk. Er werd mij een hele mooie kans aangeboden. Ik heb door deze ervaring een aantal tips voor nieuwe afstudeerders:

*Tip: zorg altijd dat je jouw cv bij de hand hebt en dat de informatie up-to-date is.
*Tip: probeer via je netwerk een aantal lijntjes uit te zetten. Dit werkt vaak beter dan het schrijven van tientallen brieven, waarbij je vaak één van de zoveel bent.
*Tip: durf risico’s te nemen en pak alle kansen aan!
*Tip: zorg dat je opvalt tussen al die brieven, kies voor een originele manier van solliciteren.

Heb jij nog vragen? Reageer dan hieronder…

Door: Kelly

Author AIDA Communicatie

More posts by AIDA Communicatie

Leave a Reply