Review

Review: Wolfram Alpha

By 2 februari 2016 No Comments

Wolfram Alpha is een zoekmachine die iets anders werkt dan het welbekende Google. In plaats van het internet te doorzoeken naar websites geeft Wolfram direct antwoord op vragen en input. Dit wil niet zeggen dat de zoekmachine overal wat over te zeggen heeft. Het wordt vooral gebruikt om wiskundige vergelijkingen op te lossen door wetenschappers. Een soort online superrekenmachine. Er zijn echter nog een aantal functies die voor ons communicatieprofessionals veel interessanter zijn.

Zo kan de zoekmachine aan de hand van je facebook account een uitgebreide analyse maken, met informatie over vriendengroepen, bezoeken en reacties. Na het invoeren van je facebook berekent Wolfram voor een paar seconden de data en daarna krijg je een overzichtelijk rapport te zien met welbekende tabellen en grafieken. Voor de mensen die beheerder zijn van een facebook pagina is dit erg handig om te onderzoeken wat de activiteit op je pagina precies is.

Als je websites, bedrijven of landen met elkaar wil vergelijken zet je simpelweg ‘vs’ tussen de namen of links. Vervolgens krijg je een overzicht van locaties, opbrengsten, populariteit en nog veel meer. Dit is heel handig als er concurrenten onderzocht moeten worden, maar natuurlijk staan alleen bekende bedrijven op Wolfram. Websites en landen zijn gelukkig wel allemaal te vinden. Deze functie is vooral handig bij onderzoeken waar data van websites of landen met elkaar vergeleken moet worden. Iets wat een site als Google niet automatisch voor je kan doen.

Iedere maand komen er nieuwe functionaliteiten bij. Het gebruik van Wolfram Alpha is tot nu toe handig, maar we zien het nog lang niet Google vervangen. Veel van de dingen die Wolfram doet zijn gerelateerd aan wiskunde en natuurkunde. Een zeer interessant vak natuurlijk, maar niet heel erg belangrijk voor communicatiestudenten als ons. Gelukkig zijn de website- en facebookrapportages heel handig. Die schelen heel veel tijd en moeite.

De app is verkrijgbaar op de Google Play Store en Apple App Store voor €3,99. Dit is best veel voor een app die primair bedoeld is voor wiskunde studenten, maar gelukkig is de websiteversie gratis te gebruiken en die doet exact hetzelfde als de app. Mensen die alleen Nederlands spreken wees gewaarschuwd; de zoekmachine werkt alleen in het Engels.

Author COMNOW

More posts by COMNOW

Leave a Reply